2019 Aralık: Vizyonda hangi filmler olacak?

13 Aralık

Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level)

Tür: Macera, Komedi
Yönetmen: Jake Kasdan
Ülke: ABD

2017 yapımı “Jumanji: Vahşi Orman”ın devam halkası olan Jumanji: The Next Level’ın başrolünü bir kez daha Dwayne Johnson üstleniyor. Her biri özel güçlere sahip avatarlara dönüşen dört arkadaşın mahsur kaldıkları Jumanji’nin devam halkasında ekip yeniden bir araya geliyor, ama bu kez oyunun kurallarının değiştiğini görüyorlar. Ayrıca aralarından birini kurtarmak için Jumanji’ye geri dönmek zorundalardır. Ancak Jumanji’ye geri döndüklerinde hiçbir şeyin bekledikleri gibi olmadığını fark ederler. Ekip, kurak çöllerde ve karlı dağlarda bulunup bilinmeyen ve henüz keşfedilmeyenlerin üstesinden gelmek zorunda kalacak, böylece oyundan kaçmanın bir yolunu bulacaktır.


Aman Reis Duymasın

Tür: Komedi
Yönetmen: Onur Tan
Ülke: Türkiye

Aman Reis Duymasın, yeraltı mafya camiasının çıktığı bir tatili konu ediniyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden tanıdığımız karakterler, tatil için gittikleri yere adımlarını atar atmaz inanılmaz olaylarla karşılaşırlar. Ancak bu onları yıldırmaz ve tatillerine devam ederler. Alışkın oldukları büyük şehrin atmosferinden eser burada yoktur. Küçük bir kasaba olan tatil merkezinde başlarına gelmeyen kalmayacaktır. En büyük korkuları ise liderleri Hızır Çakırbeyli’nin bu olanları duyacak olmasıdır.


Sevimli Sihirbazlar (Groundhog Dave)

Tür: Animasyon
Yönetmen: James Snider
Ülke: ABD

Sevimli Sihirbazlar, kasabalarını korumak için zorlu bir mücadeleye girişen sevimli dostların hikâyesini konu ediyor. Mevsim Sihirbazı Dave, hava durumu ile ilgili kehanette bulunmak için kulübesinden çıkar. Bucketville kasabasındaki değişimi görmek için etrafta dolaşan Dave, çiçek açan çiçeklerde değişim olduğunu ve gökyüzünün bulutlarla kaplandığını fark eder. Dave ve arkadaşları bu değişimin ardındaki korkunç gerçekle karşı karşıyadır. Bir karıncayiyen olan Mr. Whatnot, kasabayı satın almıştır ve büyük bir alışveriş merkezine dönüştürmenin hazırlığındadır. Kasabayı eski haline getirmeye kararlı olan Dave ve arkadaşları zorlu bir mücadeleye girişir.


Güzelliğin Portresi

Tür: Gerilim
Yönetmen: Umur Turagay
Ülke: Türkiye

Genç bir kadın olan Nisan, yıllarca babası ile görüşmemiştir. Ancak babası ile ilgili aldığı önemli bir haberin ardından, eşi ve kızı ile birlikte soluğu baba evinde alır. Yıllar önce kaçarak ayrıldığı köşke geri dönen Nisan, burada tuhaf durumlara şahit olur. Köşke gelmesi ile birlikte kaçıp kurtulduğunu düşündüğü geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalan Nisan, bu sırada babası ile ilgili gizemi çözmeye çalışan polisin sorgulamasına maruz kalır. Kendisini köşeye sıkışmış hisseden Nisan, kendisi ve ailesini koruyabilmek için köşkte yaşanan gizemi çözmek zorundadır.


Ölümsüzlerin Savaşı (The Immortal Wars: Resurgence)

Tür: Aksiyon
Yönetmen: Joe Lujan
Ülke: ABD

Ölümsüzlerin Savaşı, Deviant ırkı ve insanlar arasında başlayan savaşı konu ediyor. Deviant ırkını ele geçiren insanlar, onları ölüme karşı savaşmaya zorlar. Trikalypse ve Deviant ırkınının geri kalanı, sadece hayatta kalmak için değil Dominion’u devirmek için zorlu bir mücadeleye girişir.


Eşek Kral (The Donkey King)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Aziz Jindani
Ülke: Pakistan

Eşek Kralı, Aziz Jindani’nin yönettiği bir 2018 Pakistan bilgisayar animasyonu komedi filmi. Filmde Jan Rambo, İsmail Tara, Hina Dilpazeer, Ghulam Mohiuddin ve Jawed Sheikh’in sesleri yer alıyor. 13 Ekim 2018’de Pakistan’da Geo Films ve Talisman Studios tarafından yayınlandı.


Hain (The Traitor)

Orijinal Adı: Il traditore
Tür: Biyografik, Dram
Yönetmen: Marco Bellocchio
Ülke: İtalya, Fransa, Almanya, Brezilya

Il Traditore, iki dünyanın patronu olarak adlandırılan mafya babası Tommaso Buscetta’nın hayat hikâyesini konu ediyor. Sicilya’da yaşayan Buscetta, genç yaşta mafyaya dâhil olur. Yeraltı dünyasından kısa sürede sivrilen Buscetta, birçok kenti egemenliği altına alır. Girdiği karanlık dünyanın iç hesaplaşmaları, Buscetta’nın iki oğlunu, üç yeğenini ve altı akrabasını kaybetmesine neden olur. Acımasız bir “Baba” olan Tommaso Buscetta’nın bilinmeyen yaşamına odaklanılan filmin yönetmen koltuğunda Marco Bellocchio oturuyor.


Küçük Joe (Little Joe)

Tür: Dram
Yönetmen: Jessica Hausner
Ülke: Avusturya, Almanya, İngiltere

Küçük Joe, Jessica Hausner tarafından yönetilen 2019 İngiliz-Avusturyalı drama filmi. 2019 Cannes Film Festivali’nde Palme d’Or için yarışmak üzere seçildi. Cannes’da Emily Beecham En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

İçerik hakkında ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görkem Barındık tarafından oluşturuldu

1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır. Hayatın sadece biyografik bilgilerin çoğalması için yaşanan anlardan ve kariyer için oluşturulan öz geçmişlerden ibaret olmadığına inanır. Araştırır. Okur. Bıkar. Güler. Yazmayı sever, hayat hakkında kritik yapmayı da… Yemek yer, sevdikleri ile paylaşır. Özellikle de hayvanlar ile… Her zaman bir şeylerin arayışındadır ama neyin arayışında, kendisi de bilmez. Aykırıdır. Öyle biridir işte…

Demir Leydi: Bir kadın neler başarabilir?

2019 Aralık: Netflix yayın takvimi