2019 Aralık: Vizyonda hangi filmler olacak?

Vizyonda hangi filmler olacak? 2019 Aralık ayında vizyona girecek filmleri derledik. Bu ayki sinema programımıza bakalım hangilerini ekleyeceğiz? 2019 Aralık ayı vizyon takvimi…

6 Aralık

Addams Ailesi (The Addams Family)

Tür: Fantastik, Korku
Yönetmen: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Ülke: ABD

Addams Ailesi, Amerikan animasyon filmidir. Conrad Vernon ve Greg Tiernan tarafından yönetilen film, 1991 yılında vizyona giren Addams Ailesi’nın 3D animasyon versiyonudur.


Kahraman Balık (Go Fish)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Sean Patrick O’Reilly
Ülke: ABD

Kahraman Balık, büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan mercan resifi kurtarmaya çalışan bir papağan balığının hikâyesini konu ediyor. Kendi halinde bir papağan balığı olan Alex, hayatı boyunca süper kahraman olmanın hayalini kurar. Yaşadıkları mercan resifi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında hayalini gerçekleştirecek fırsatı bulur. Mercan resifi yok olmadan önce harekete geçen Alex ve arkadaşları denizatı ve yılan balığı, evlerini kurtarmaya çalışırken kendilerini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.


Mucize 2 Aşk

Tür: Dram
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Ülke: Türkiye

Engelli bir adam olan Aziz ile görücü usulü evlendiği karısı Mızgin, köyde yaşadıkları sorunlardan iyice bıkar. Kendilerine yeni bir hayat kurmak isteyen çift, Batı’da bir kasabaya gider. Ancak gittikleri kasabada da türlü sorunlarla karşılaşırlar. Çift, ne olursa olsun insanların önyargılarını aşıp, hayatta tutunmak için çabalar. Mızgin’e âşık olan Aziz, karısı için engellerinden kurtulmaya karar verir bu uğurda zorlu bir mücadeleye girişir. Aziz, Mahir öğretmen ve sinemacı Bahattin’in de desteği ile eşi için birçok mucizeyi gerçekleştirir.


Balon Pilotları (The Aeronauts)

Tür: Dram, Gerilim
Yönetmen: Tom Harper
Ülke: İngiltere

The Aeronauts, Tom Harper tarafından yönetilen ve Thorne ve Harper tarafından ortak yazılan bir hikâyeden Jack Thorne tarafından yazılmış bir 2019 biyografik macera filmidir. Todd Lieberman, David Hoberman ve Harper tarafından üretilen film yıldızları Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel ve Tom Courtenay.


Kader Postası

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Elif Akarsu Polat, Çiğdem Bozali
Ülke: Türkiye

Kader Postası, Zeynep adında bir kadının, çocukluktan başlayıp yetişkinliğe uzanan hayat hikâyesini konu ediyor. Zeynep ile en yakın çocukluk arkadaşı Yusuf, birlikte büyüyen iki gençtir. Onların arasındaki arkadaşlık, ergenlik dönemine geldiklerinde yerini aşka bırakır. Ancak Yusuf’un kasabadan zamansız bir şekilde gidişi, ikisinin yollarının da ayrılmasına neden olur. Zeynep’in yaşadığı bu acı, onun ergenlikten çıkıp, yetişkin bir kadına dönüşmesine neden olur. Yaşadığı acıyı kâğıda dökmeye başlayan Zeynep, kaybettiği sevgiyi mahkûmlara yazdığı mektuplarda aramaya başlar. Bu durum bir süre sonra Zeynep’i müebbet cezası alan bir mahkûma götürür.


Mühr-ü Cin

Tür: Korku
Yönetmen: Buğra Kekik
Ülke: Türkiye

Mühr-ü Cin, kendisine musallat olan varlıklarla savaşmaya çalışan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Müzikallerde oynayan Rana’nın kendi halinde bir yaşamı vardır. Bir süredir Eren adında bir adam ile görüşen Rana, sonunda onunla sevgili olmaya karar verir. Ancak sevgili oldukları ilk gün Rana bir takım doğaüstü olaylarla karşı karşıya kalır. Gördüklerinden sonra büyük bir korkuya kapılan genç kadın ne yapacağını bilemez. Hayatına devam etmeye çalışan Rana, zamanını işe giderek ve sevgilisi ile görüşerek geçirir. Rana’nın yaşadıklarından dolayı arkadaşları onun halüsinasyon gördüğünü düşünür ancak bir süre sonra onlar da gerçeklerin farkına varır. Gördüğü doğaüstü varlıkların hem kendi hayatı için hem de arkadaşları için büyük bir tehlike oluşturduğunu fark eden Rana, onlarla savaşmaya karar verir.


Uzun Kız (Beanpole)

Orijinal Adı: Dylda
Tür: Dram
Yönetmen: Kantemir Balagov
Ülke: Rusya

Uzun Kız, II. Dünya Savaşı’nın ardından hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışan iki kadının hikayesini konu ediyor. 1945 yılında yaşanan II. Dünya savaşı, birçok şehrin yıkılmasına, insanların fiziksel ve zihinsel olarak hasar almasına neden olur. Savaşın üzerinden ayların geçmesine rağmen, etkilerinin oldukça taze olduğu bu dönemde yaşayan Iya, cepheden dönen arkadaşı Masha ile birlikte hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Görüntü itibari ile diğer insanlardan ayrılan Iya, Masha’nın otoritesi altında yaşamaya başlar ve bu durum iki kadının ilişkilerinin farklı boyuta taşınmasına neden olur.


Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait Of A Lady On Fire)

Orijinal Adı: Portrait de la jeune fille en feu
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Céline Sciamma
Ülke: Fransa

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, 18. yüzyıl sonlarında Britanya’da genç bir kadının portresini yapmakla görevlendirilen bir sanatçının hikayesini konu ediyor. Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzden de gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise’in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

İçerik hakkında ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görkem Barındık tarafından oluşturuldu

1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır. Hayatın sadece biyografik bilgilerin çoğalması için yaşanan anlardan ve kariyer için oluşturulan öz geçmişlerden ibaret olmadığına inanır. Araştırır. Okur. Bıkar. Güler. Yazmayı sever, hayat hakkında kritik yapmayı da… Yemek yer, sevdikleri ile paylaşır. Özellikle de hayvanlar ile… Her zaman bir şeylerin arayışındadır ama neyin arayışında, kendisi de bilmez. Aykırıdır. Öyle biridir işte…

Demir Leydi: Bir kadın neler başarabilir?

2019 Aralık: Netflix yayın takvimi