2019 Eylül: Vizyonda hangi filmler olacak?

Vizyonda hangi filmler olacak? 2019 Eylül ayında vizyona girecek filmleri derledik. Bu ayki sinema programımıza bakalım hangilerini ekleyeceğiz? 2019 Eylül: Vizyondaki filmler…

6 Eylül

O Bölüm 2 (It: Chapter Two)

Tür: Gerilim, Gizem
Yönetmen: Andrés Muschietti
Ülke: Portekiz

İkinci Bölüm, 2019 Amerikan doğaüstü korku filmi ve her ikisi de 1986 yılında yazılan Stephen King’in yazdığı It filminin devamı niteliğinde.


Uslu Çocuklar (Good Boys)

Tür: Komedi
Yönetmen: Gene Stupnitsky
Ülke: ABD

Uslu Çocuklar, 12 yaşındaki dört erkek çocuğunun okulu ekip, gün boyu sürecek komedi dolu bir maceraya atılmasını konu alıyor. Max, 12 yaşında bir çocuktur. Sınıf arkadaşlarının hazırladığı öpüşme partisine davet edilen Max, nasıl öpüşüleceğini bilemediği için oldukça panik haldedir. Bu duruma bir çözüm bulmak isteyen Max, yakın arkadaşları Thor ve Lucas birlikte bir plan yapar. Sevişen genç komşularını izlemeyi planlayan gençler, bunun için Max’in kullanılmasına izin verilmeyen babasına ait olan drone’u alırlar. İşleri bitince drone’u kimse fark etmeden yerine koymayı planlayan gençleri işleri pek de düşündükleri gibi gitmez. İşlerin kontrolünden çıkması ile drone imha edilince, üç arkadaş Max’in babası eve gelmeden önce drone’u yerine koyabilmek için okula ekip zorlu bir maceraya atılır.


Uzay Parkı (Astro Gardener)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Won Jong-Shik
Ülke: Güney Kore

Genç bir kız olan Suha elinde siyah bir taş ve en yakın arkadaşı olan Gece adındaki köpeği ile Uzay Parkı’na gider ve Uzay Bahçıvanı Omu ile tanışır. Pluto’nun adamları saldırıp karanlığı çaldıklarında Suha, Gece’nin gölgesini ve siyah taşı kaybeder. Suha, Omu ile birlikte Gece’nin kayıp gölgesi ve siyah taşı kurtarmak için Pluto üssüne gider. Ve bunu karanlığın çalındığı gün içerisinde yapamazlarsa evren yok olacaktır.


Bozkır

Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Tanrısever
Ülke: Türkiye

Abdullah ile Çolak Ziya, Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan iki arkadaştır. Geçimlerini silah satarak kazanan Abdullah ve Çolak Ziya, her ne kadar birbirlerinden farklı karakterlere sahip olsalar da, yıllardır birlikte hayat mücadelesi vermişlerdir. Abdullah, sözlüsü Emine ile evlenmek için çabalarken, Çolak Ziya ise günü kurtarmaya çalışarak yaşar. Hayatta her şeyden önce mertlik, namus ve şerefe önem veren Abdullah ve Çolak Ziya, bir gün asker arkadaşları Testici Bekir’in evine ziyarete gittiklerinde, kendilerini tahmin edemeyecekleri bir durumun içerisinde bulurlar. Testici Bekir evde yoktur ve onlarla arkadaşlarının eşi Süheyla ilgilenmektedir. Bu durumu fırsat bilen Çolak Ziya, genç kadını yalnız bulduğu bir esnada, ona tacizde bulunur. Abdullah’ın gelmesi ile kaçmaya başlayan Çolak Ziya, Bozkır’ın ıssız tepesine geldiğinde, Abdullah’ın tek kurşunu ile ölür. Büyük bir pişmanlık ve öfke içerisinde olan Abdullah, adalete teslim olmaya karar verir. Ancak hapishanede yaşadığı zorluklar, Abdullah’ın hayatını alt üst eder. Abdullah, sözlüsü Emine’ye kavuşma umuduyla, suçunu inkâr etmeye karar verir. Bozkır kabadayısı olan Erol Kara’nın da suçu üstlenmesi ile serbest kalan Abdullah için, asıl hesaplaşma şimdi başlayacaktır.


Serseriler

Tür: Komedi, Aksiyon
Yönetmen: Ulaş Bahadır
Ülke: Türkiye

Serseriler, kurdukları mobil kumarhane ile köşeyi dönmeyi planlayan üç kafadarın hikâyesini konu ediyor. Meslekten ihraç edilmiş eski bir polis olan Bülent ile düzgün bir hayatı, ailesi olmayan Fuat iki yakın arkadaştır. Aynı barda işletme müdürü ve güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Fuat ile Bülent, patronlarının tatile gitmesini fırsat bilip mekânın alt katındaki depoyu kumarhaneye çevirir. Kumarhaneden köşeyi dönmeyi düşünün Fuat ile Bülent’in hayali, polislerin düzenledikleri operasyonla suya düşer. Kendilerini nezarethanede bulan ikilinin yolu burada bir mağazayı hackleyen Yılmaz ile kesişir. Serbest kalmalarının ardından birlikte parayı bulmanın yolunu arayan üç kafadar, giriştikleri işlerin hepsini batırır. Yeniden kumarhane işine dönmek isteseler de kısa sürede yakalanma korkusundan bu düşüncelerinden vazgeçen ekip, Yılmaz’ın aklına gelen mobil kumarhane fikrini hayata geçirmeye karar verir. Banka hesaplarını hackleyerek gereken parayı toplayan Yılmaz, vakit kaybetmeden mobil kumarhaneyi açar. Sonunda istedikleri sonucu elde eden Fuat, Bülent ve Yılmaz, çok geçmeden peşlerine düşen Emniyet teşkilatını atlatmak için zorlu bir mücadeleye girişir.


Aslan Çocuk (The Lion Kid)

Tür: Animasyon
Yönetmen: James Snider
Ülke: ABD

Aslan çocuk, kendisine kalacak bir yer alan bir aslan yavrusunun macerasını konu ediyor. Bir aslan yavrusu olan Kidd Mane, evsiz kalmıştır. Kendisine kalacak bir yer bulmak için yola koyulan Kidd, şerifi olmayan bir kasaba olan Tuckerville’e gelir. Kasabanın batı yerleşimine gelen Kidd, burada yeni insanlarla tanışmak ve arkadaş edinmek ister. Kasabada iş aramaya başlayan Kidd, bu sırada Tuckerville’ye yeni şerif atandığını öğrenir. Hakim Ryker, Bayan Scarlet ve Bayan Clarabelle’ın şerif olmasıyla asıl macera başlayacaktır.


Bharat

Tür: Dram, Aksiyon
Yönetmen: Ali Abbas Zafar
Ülke: Hindistan

Bharat, Ali Abbas Zafar’ın yazıp yönettiği, 2019 Hintçe Hintli bir drama filmi. Ortak olarak Atul Agnihotri, Alvira Khan Agnihotri, Bhushan Kumar, Krishan Kumar, Nikhil Namit ve Salman Khan tarafından Reel Life Productions, Salman Khan Filmleri ve T Serisi afişleri altında üretilmektedir.


Cin-si Bozuk

Tür: Korku, Komedi
Yönetmen: Bilal Kalyoncu
Ülke: Türkiye

Cin-si Bozuk, Onur ve arkadaşlarının yaşadığı trajik olayları konu ediyor. Onur ve Berk iki yakın arkadaştır. Onlar, her türlü zorluğun üstesinden birlikte gelmeye çalışır. Onur’un derdi olduğunu gören Berk yine arkadaşını yalnız bırakmaz. Onur, sevgilisi Bahar ile yakınlaşmaya çalışmakta ancak bunu bir türlü başaramamaktadır. Cennetten kovulanlar ille ilgili bir hikaye anlatan Berk, Onur ile birlikte onları kurtarmak için bir plan yapar. Bu plan hem Onur ve Bahar’ın birlikte vakit geçirmesini hem de ikilinin para kazanmasını sağlayacaktır. Bir belgesel çekmek için kolları sıvayan ikili, işler düşündükleri gibi gitmediğinde kendilerini tahmin bile edemeyecekleri durumların içinde bulur.


Kolej Havası

Tür: Belgesel
Yönetmen: Mehmet Sertan Ünver
Ülke: Türkiye

Kolej Havası, Beşiktaşlı olmanın ne demek olduğunu, Türk futbolunun dünü ve bugününü gözler önüne seriyor. İyi bir insan olmanın, sporu sevgi, saygı ve dostluk içinde insan hayatına dahil etmenin önemi üzerinde durulan belgeselde, Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek gibi efsane futbolcuların yanı sıra Zafer Algöz ve Feridun Düzağaç gibi sanatçıların gözünden Beşiktaş ve Beşiktaşlı olmak anlatılıyor.


45 25: #KusursuzCinayet

Tür: Aksiyon, Suç
Yönetmen: Biray Dalkıran
Ülke: Türkiye

Sosyal Medya Ödülleri töreninde ödül sahipleri vahşice öldürülürken, her cinayetten sonra deliller katilin bir sonraki kurban olduğunu gösteriyor. O güne kadar yüzlerce cinayeti aydınlatmayı başaran İstanbul Cinayet Bürosu dedektifleri zekice bir katil ve ilk kez çözülmesi imkânsız görünen bir bilmeceyle karşı karşıya. Çember tamamlanmadan katili yakalayacaklar veya dünyanın ilk mükemmel cinayet serisine şahit olacaklar.


Düzenbazlar Kulübü (Billionaire Boys Club)

Tür: Dram, Biyografik
Yönetmen: James Cox
Ülke: ABD

80’lerin ortasında Beverly Hills’den gelen varlıklı bir mirasyedi olan genç Joe Hunt, aynı zamanda girişimciliği ile tanınır. Kendi gibi zengin bir çevreden gelen bir grup gençle birlikte, hem daha çok kazanmak hem de kendilerini daha özel hissetmek için Billionaire Boys Club’ı kurarlar. Ancak saadet zinciri olarak işleyen kulüpte, işler bekledikleri gibi gitmez.


El-Deccur

Tür: Korku
Yönetmen:
Gökhan Arı
Ülke:
Türkiye

El-Deccur, öğretmenleri ile birlikte kazı çalışması yapmaya giden bir grup arkeoloji öğrencisinin yaşadıklarını konu ediyor. Bir grup arkeoloji öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte kazı yapmak için yola koyulur. Daha önceden belirledikleri bir bölgeye giden ekip, oldukça heyecanlıdır. Herkes keyifle kazı için çalışmaya başlar. Kısa süre sonra ekiiten bir öğrencinin kazı sırasında tılsımlı bir obje bulması, hepsinin hayatının alt üst olmasına neden olur. Ekibin mutluluğu gecenin çökmesiyle birlikte yerini korkuya bırakır. Gece olmasıyla birliikte Deccur ile yüzleşmek zorunda kalan 7 kişilik gurubun kurtulmasının tek yolu sabah olmasıdır.


Hangi Kadın (Who You Think I Am)

Orijinal Adı: Celle que vous croyez
Tür: Korku
Yönetmen: Gökhan Arı
Ülke: Türkiye

El-Deccur, öğretmenleri ile birlikte kazı çalışması yapmaya giden bir grup arkeoloji öğrencisinin yaşadıklarını konu ediyor. Bir grup arkeoloji öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte kazı yapmak için yola koyulur. Daha önceden belirledikleri bir bölgeye giden ekip, oldukça heyecanlıdır. Herkes keyifle kazı için çalışmaya başlar. Kısa süre sonra ekiiten bir öğrencinin kazı sırasında tılsımlı bir obje bulması, hepsinin hayatının alt üst olmasına neden olur. Ekibin mutluluğu gecenin çökmesiyle birlikte yerini korkuya bırakır. Gece olmasıyla birliikte Deccur ile yüzleşmek zorunda kalan 7 kişilik gurubun kurtulmasının tek yolu sabah olmasıdır.

İçerik hakkında ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görkem Barındık tarafından oluşturuldu

1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır. Hayatın sadece biyografik bilgilerin çoğalması için yaşanan anlardan ve kariyer için oluşturulan öz geçmişlerden ibaret olmadığına inanır. Araştırır. Okur. Bıkar. Güler. Yazmayı sever, hayat hakkında kritik yapmayı da… Yemek yer, sevdikleri ile paylaşır. Özellikle de hayvanlar ile… Her zaman bir şeylerin arayışındadır ama neyin arayışında, kendisi de bilmez. Aykırıdır. Öyle biridir işte…

Uzun Hikaye: Bir film kadar uzun birkaç hayat kadar kısa

2019 Eylül: Netflix yayın takvimi