2019 Eylül: Vizyonda hangi filmler olacak?

20 Eylül

Yıldızlara Doğru (Ad Astra)

Tür: Dram, Fantastik
Yönetmen: James Gray
Ülke: ABD

Ad Astra, James Gray tarafından hazırlanan, birlikte yazılan ve yönetilen bir 2019 Amerikan bilim kurgu macera filmi. Başrollerini Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler ve Donald Sutherland oynayarak deneyleri güneş sistemini tehdit eden kayıp babasını aramak için uzaya giden bir astronot izliyor.


Manou the Swift

Tür: Animasyon
Yönetmen: Andrea Block, Christian Haas
Ülke: Almanya

Manou, aristokrat bir martı çift tarafından evlat edinilen ufak bir kırlangıç olarak Nice’te büyümüştür. Doğasına aykırı olmasına rağmen, nasıl yüzüleceğini, balık tutulacağını ve elbette ailesi gibi nasıl uçabileceğini öğrenmektedir. Ancak iş uçuş okuluna geldiğinde asla bir martı gibi uçamayacağını anlar. Ailesi dışında kalan diğer martılar tarafından da dışlanan Manou, topluluk için önemli olan bir görevi yerine getiremediğinde, martı kolonisinden uzaklaşır ve kendi türünden kuşlarla tanışarak gerçek benliğini keşfetmeye başlar. Bir gün martılar ve kırlangıçlar büyük bir tehlike ile yüz yüze geldiklerinde günün kahramanı Manou olacaktır.


Bağlılık Aslı

Tür: Dram
Yönetmen: Semih Kaplanoğlu
Ülke: Türkiye

Genç bir kadın olan Aslı, doğum sonrası işe başlamak için gün saymaktadır. İşe başlamak için bakıcı arayışına giren Aslı, uzun araştırmalardan sonra kendisi gibi bir bebeği olan Gülnihal adında bir bakıcı bulur. Gülnihal’in bebeğine bakması için Aslı’nın hayatına girmesi, Aslı’nın kaçtığı gerçeklerle yüzleşmesine neden olur.


Hayvanat Bahçesi (Zoo Wars 2)

Tür: Animasyon
Yönetmen: James Snider, Evan Tramel
Ülke: ABD

Hayvanat Bahçesi, gezegendeki barışı bozmaya çalışanlarla savaşmak zorunda kalan bir grup hayvanın hikayesini konu ediyor. İyiler tarafı ile fareler tarafı arasında yapılan ateşkes, tüm gezegene huzur getirir. Hayvanlar gezegeninin barış çağına girmesinden mutlu olanlar kadar olmayanlar da vardır. Kötü niyetli bir fare olan Boo Boo Squeal de yapılan ateşkesten rahatsızdır ve yapılan bu barış antlaşmasını bozmaya kararlıdır. İyiler tarafının kahramanlarından Nuke ve B-52, barış antlaşmasını ihlal etmeye ve savaşı yeniden başlatmaya çalışan Boo Boo’ya karşı gezegeni korumak için zorlu bir mücadeleye girişir.


Annem

Tür: Dram
Yönetmen: Mustafa Koton
Ülke: Türkiye

Annem, Mustafa Koton’un yönetmenliğini, Ayşe Balıbey Tanıl, Evren Erdoğan ve Bener Karaçor’ın senaristliğini, Candan Erçetin’ın müziğini, Sumru Yavrucuk, Özge Gürel, Sercan Badur, Tuna Orhan, Itır Esen, Fatma Toptaş, Fülya Özcan, Tuğçe Karabayır ve Zuhal Acar’ın başrollerini paylaştığı, 20 Eylül 2019’da vizyona girecek olan Türk Sinema filmi.


Rambo: Son Kan (Rambo: Last Blood)

Tür: Aksiyon
Yönetmen: Adrian Grunberg
Ülke: ABD

Rambo 5 filminde, eski bir asker olan John Rambo’yu Arizona’daki bir çiftlikte yaşarken yoğun bir şekilde Travma Sonrası Stres Bozukluğu ile baş etmeye çalışırken buluyoruz. Bulabildiği her yerde gündelik iş bulmaya çalışan ve hayatını idame ettirmeye çalışan Rambo, beladan uzak durmaya çabalamaktadır. Ancak günün birinde arkadaşı ve emlak müdürü Maria’dan aldığı haber bu durumu değiştirir. Maria’nın torunu bir parti için Meksika sınırını geçtikten sonra kaybolmuştur. Bu yüzden John, gençleri bulmak için sınırın güneyini dolaşır. Bu görev, Rambo’nun bir insan kaçakçılığı çetesini ortaya çıkarmasıyla birlikte oldukça tehlikeli bir hal alır. Rambo adaleti sağlamak için üvey kız kardeşi de kaçırılan bir gazeteci ile birlikte çalışmaya başlar. Rambo kaçırılan kızları kurtarmak ve acımasız bir suç liderini dize getirmek için bütün yeteneklerini kullanmak zorundadır.


Elektrik Savaşları (The Current War)

Tür: Dram, Tarihi, Biyografik
Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon
Ülke: ABD

Yönetmenliğini Alfonso Gomez-Rejon’un üstlendiği, 1880’lerin sonlarında Thomas Edison ile George Westinghouse arasındaki rekabeti, pazarlanabilir ve sürdürülebilir bir elektrik sistemi yaratma yarışını anlatan filmin senaryosunu Michael Mitnick kaleme aldı. Başrollerinde ise ünlü oyuncular Tom Holland, Katherine Waterston, Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Sienna Miller ve Nicholas Hoult yer alıyor.


Görülmüştür

Tür: Dram
Yönetmen: Serhat Karaaslan
Ülke: Türkiye

Görülmüştür, fotoğrafta gördüğü bir kadını takıntı haline getiren genç bir adamın hikâyesini konu ediyor. Zakir, İstanbul’da bir cezaevine memur olarak çalışan bir adamdır. Hayatını mahkûmlar arasına geçiren Zakir, cezaevinde hükümlülere gelen mektupları okumakla görevlidir. Her gelen mektup önce Zakir’in kontrolünden geçer. Mektupta yazılanlar cezaevine protokolüne göre bir sorun teşkil etmediği takdirde sahibine ulaşabilir. Cezaevine postalanan mektupların kontrol edildiği bir gün, mektubun birinin içerisinde bulunan bir fotoğraf Zakir’in dikkatini çeker. Fotoğraf Selma adındaki genç ve güzel bir kadına aittir. Genç adam çok etkilendiği bu fotoğrafı çalmaya karar verir. Ancak bir süre sonra olay basit bir hırsızlık olarak kalmaz. Zakir, fotoğrafta gördüğü Selma’yı takıntı haline getirmiştir.


Kin

Tür: Gerilim, Korku
Yönetmen: Mohsen Rabiei
Ülke: Türkiye

Kin, hafta sonu için türlü plan yapan gençlerin başlarına gelenleri konu ediyor. Üç kız arkadaş, güzel bir hafta sonu geçirmek için plan yapar. İçlerinden birinin ailesine ait otel olmasından yararlanan kızlar soluğu otelde alır. Tamamen kendilerine ait bir hafta sonu geçirmek isteyen kızlar, bu yüzden programlarına erkek arkadaşlarını dâhil etmez. Kızların planına dâhil olmadıkları için bozulan erkekler, kızların ürkütücü bulabileceği ama kendileri için çok eğlenceli olacağını düşündükleri bir plan yaparlar. İçlerinden biri kız arkadaşına evlilik teklifi edecektir ve buna yönelik plan yaparlar. Ancak yaşananlar hiç de onların planladıkları gibi olmaz. Yaşanan olaylar aslında gençlerin gerçekte kim olduğunu ortaya çıkarır.


Akıllı Balık (Shark School)

Tür: Animasyon
Yönetmen: June Taylor
Ülke: ABD

İki genç balık, her gün balık okuluna gitmeyi çok seviyor. Onlara yolu gösteren sevgili öğretmenleriyle birlikte öğrenirler. Balık Okulu her yaştan çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir deneyimdir.

İçerik hakkında ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görkem Barındık tarafından oluşturuldu

1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır. Hayatın sadece biyografik bilgilerin çoğalması için yaşanan anlardan ve kariyer için oluşturulan öz geçmişlerden ibaret olmadığına inanır. Araştırır. Okur. Bıkar. Güler. Yazmayı sever, hayat hakkında kritik yapmayı da… Yemek yer, sevdikleri ile paylaşır. Özellikle de hayvanlar ile… Her zaman bir şeylerin arayışındadır ama neyin arayışında, kendisi de bilmez. Aykırıdır. Öyle biridir işte…

Uzun Hikaye: Bir film kadar uzun birkaç hayat kadar kısa

2019 Eylül: Netflix yayın takvimi