2019 Eylül: Vizyonda hangi filmler olacak?

13 Eylül

Kız Kardeşler

Tür: Dram
Yönetmen: Emin Alper
Ülke: Türkiye, Almanya, Hollanda, Yunanistan

Kız Kardeşler, annelerinin ölümünün ardından farklı yollara savrulmak zorunda kalan üç kız kardeşin hikayesini konu ediyor. Reyhan, Nurhan ve Havva küçük yaşta öksüz kalan üç kız kardeştir. Annelerinin ölümünün ardından kardeşler, kasabaya farklı ailelerin yanına besleme olarak gönderilir. Birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşler, yeni yaşamlarına uyum sağlamakta epey zorlanır. Kızlar, yanlarında kaldıkları ailelerin yanında tutunamayınca, baba ocağına geri gönderilir. Aradan geçen yılların ardından köylerine dönen kardeşler, yeniden bir araya geldiklerinde kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.


Cehennem Gecesi (Burn)

Tür: Gerilim
Yönetmen: Mike Gan
Ülke: ABD

Cehennem Gecesi, çalıştığı benzin istasyonunda bir soyguncu tarafından rehin alanın genç bir kadının hikâyesini konu ediyor. Melinda, benzin istasyonunda çalışan genç bir kadındır. Kendisine güvenen iş arkadaşı Sheila’nın gölgesinde kalmakta bıkan Melinda’nın hayatı, bir adamın benzin istasyonunu silahla basması ile tamamen değişir. Çaresiz bir adam olan Billy, acilen nakit paraya ihtiyacı olduğu için benzin istasyonu soymaya karar verir ve Melinda ile Sheila’yı rehin alır. Ancak Melinda, beklenmedik bir anda Billy’yi etkisiz hale getirmeyi başarır. Herkes genç kadının Billy’yi polise teslim etmesini beklerken, Melinda bambaşka planları vardır.


Ölümcül Temas (3 Lives)

Tür: Gerilim
Yönetmen: Juliane Block
Ülke: ABD

Genç bir kadın olan Emma bir gün uyandığında kendini terkedilmiş bir sığınakta mahsur kalmış halde bulur. Kısa sürede lise yıllarından tanıdığı iki arkadaşı, Ben ve Jamie’nin de onunla birlikte alıkonulduğunu fark eder. Artık Ben ve Jamie, Emma’nın kendilerini alıkoyan acımasız askerlerden kaçmak için tek şansıdır. Sığınakta kalmak ya da eskiden kendisine tecavüz etmiş olan eski arkadaşının yardımıyla sığınaktan kaçmak arasında kalan Emma, ikinci seçeneği tercih eder. Ancak kaçış planladıkları kadar kolay olmayacaktır. Onları sığınakta tutmaya kararlı olan 3 asker hiç de kolay baş edilebilir kişiler değillerdir. Kaçışın ardından ıssızlığın ortasında kalan Emma, bir yandan peşindeki askerlerden kaçarken bir yandan da neden Ben, Jamie ve kendisinin alıkonulduğunu anlamaya çalışır. Yavaş yavaş her şey kontrolden çıkmaya başlar ve Emma’nın gerçek düşmanının kim olduğunu anlaması gerekecektir.


Sevimli Evcil Hayvanlar (Funny Pets 2)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Alex Sebastian
Ülke: ABD

Sevimli Evcil Hayvanlar, hayvan krallığında bir yarışma düzenleyen üç sevimli dostun hikâyesini konu ediyor. Köpek Jerry, şımarık kedi Mandy ve şövalye papağan Frank üç yakın arkadaştır. Üç arkadaş evde tamamen yalnız kaldıklarında uzun süredir düşündükleri bir şey gerçekleştirmeye karar verir. Sahipleri, işe gittiği zaman hayvanlarının yaptığı her şeyi, en komik halleri TV’de izlemektedir. Durum böyle olunca üç arkadaş, hayvan krallığının en iyilerini belirlemek için bir yarışma düzenlemeye karar verir. Yarışmada, hayran krallığının en çılgınından en evciline, en komiğinden en uysalına kadar birçok değerlendirme yapılacaktır ve üç arkadaş yarışmayı kazanmada oldukça iddialıdır.


Benjamin the Elephant

Tür: Animasyon
Yönetmen: Tim Trachte
Ülke: Almanya

Alman menşeli filmin yönetmenliğini Tim Trachte üstlenirken senaryosunu Bettina Börgerding ve Elfie Donnelly kaleme alıyor.


Cin Azabı

Tür: Korku
Yönetmen: Onur Aldoğan
Ülke: Türkiye

Şeytan Geçidi Enhara ve Sir-Ayet filmlerinden tanıdığımız Onur Aldoğan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku türündeki “Cin Azabı”, ‘Cinemoon Film’ yapımıdır.


Hustlers

Tür: Dram, Gerilim
Yönetmen: Lorene Scafaria
Ülke: ABD

Hustlers, New York dergisinin Jessica Pressler tarafından yayınlanan “The Hustlers at Scores” adlı 2015 makalesine dayanarak Lorene Scafaria tarafından yazılan ve yönetilen yaklaşmakta olan bir Amerikan komedi-drama filmi.


Eşanlamlılar (Synonymes)

Tür: Dram
Yönetmen: Nadav Lapid
Ülke: Fransa, İsrail, Almanya

İsrailli bir adam, ana vatanından firar ederek Paris’e gider. Kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen adamın, her şeyi ardında bırakarak geldiği ülkede hayatta kalabilmek için güvendiği tek şey yanına aldığı sözlüktür.


Casus (The Operative)

Tür: Gerilim, Casusluk
Yönetmen: Yuval Adler
Ülke: Almanya, İsrail, Fransa

Casus, iz bırakmadan ortadan kaybolan bir ajanın hikayesini konu ediyor. Rachel, İsrail’in korkulan ulusal istihbarat örgütü Mossad’ın ajanlarından biridir. Ancak Rachel, babasının Londra’daki cenaze töreninde iz bırakmadan ortadan kaybolur. Rachel’ın nerede olduğu hakkındaki tek ipuçu, Almanya’dan İsrail’e çağırılan eski gözetmeni Thomas’la yaptığı şifreli bir telefon görüşmesidir. Rachel’ın hayatı, İran’ın nükleer programına karşı geniş çaplı bir casusluk girişiminin içinde kaybolmuşken, Thomas hem onu korumak hem de Mossad’ın operasyonlarına ne gibi tehditler oluşturabileceğini belirlemek için Rachel’ın adımlarını geriye doğru izlemelidir.

İçerik hakkında ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görkem Barındık tarafından oluşturuldu

1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır. Hayatın sadece biyografik bilgilerin çoğalması için yaşanan anlardan ve kariyer için oluşturulan öz geçmişlerden ibaret olmadığına inanır. Araştırır. Okur. Bıkar. Güler. Yazmayı sever, hayat hakkında kritik yapmayı da… Yemek yer, sevdikleri ile paylaşır. Özellikle de hayvanlar ile… Her zaman bir şeylerin arayışındadır ama neyin arayışında, kendisi de bilmez. Aykırıdır. Öyle biridir işte…

Uzun Hikaye: Bir film kadar uzun birkaç hayat kadar kısa

2019 Eylül: Netflix yayın takvimi