2020 Mart ayı vizyondaki filmler

20 Mart

Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place: Part II)

Tür: Gerilim, Fantastik
Yönetmen: John Krasinski
Ülke: ABD

Sessiz Bir Yer 2, yönetmenliğini John Krasinski’nin üstlendiği 2018 yapımı korku filmi Sessiz Bir Yer’in devam halkası. Başrollerinde yönetmenin yanı sıra Emily Blunt, Noah Jupe ve Millicent Simmonds’ın yer aldığı ilk filmde, güvenlikleri için seslerinden vazgeçen bir ailenin hikayesi konu ediliyordu. Filminin devam halkasında ise, ilk filmde yaşanan saldırıdan kurtulmayı başaran kişilerin hayatlarının konu edilmesi bekleniyor.


Seni Bulacam Oğlum!

Tür: Komedi
Yönetmen: Gökhan Yıkılkan
Ülke: Türkiye

Yönetmen koltuğunda Gökhan Yıkılkan’ın oturduğu komedi türündeki “Seni Bulacam Oğlum!” filminin oyuncu kadrosunda yönetmen ile birlikte Fulden Akyürek, Ali Sürmeli, Gürkan Uygun, Ali Erkazan gibi isimler yer alıyor.


Karlar Kralı Norm 2 (Norm of the North: King Sized Adventure)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Richard Finn, Tim Maltby
Ülke: ABD, Hindistan, Güney Kore, Çin

Karlar Kralı Norm 2, çalınan sanat eserini bulmak için tehlikeli bir maceraya atılan Norm ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Çinlilere ait olan eski bir sanat eseri, Dexter adında bir arkeolog tarafından çalınır. Çin halkı için çalınan eseri kurtarmaya karar veren Norm, arkadaşlarının yardımı ile zorlu bir maceraya atılır. Dexter’i bulmak için dünya çapında bir yolculuğa çıkan Norm ve arkadaşları, çalınan sanat eserini bulmayı başarabilecek midir?


9 Kere Leyla

Tür: Komedi
Yönetmen: Ezel Akay
Ülke: Türkiye

Leyla ve Adem’in yıllardır mutlu giden bir evliliği vardır. Ancak bir süre sonra evllilikleri bir çıkmaza girer. Onların evliliklerindeki heyecan artık yok olmuştur ve Adem kalbinin yeniden atmasına neden olan bir sevdaya düşer. Bu dönemde karşısına çıkan Nergis adındaki kadına aşık olan Adem, Nergis’ten başka kimseyi düşünemez olur. Ancak Adem’in aklını başından alan Nergis’in kurduğu tek kişilik dünyadan başka bir hayata geçmeye niyeti yoktur.


Adanış Kutsal Kavga

Tür: Aksiyon
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Ülke: Türkiye

“Adanmışlar”, İstanbul’u fethinin ardından Türklerin eline geçen önemli bir sırrı korumak için teşkilatlanmış olan bir gruptur. Sırrı korumak için her şeyi göze alan “Adanmışlar, sırrı ele geçirmek için çabalayan karanlık güçlere karşı zorlu bir mücadeleye girişir.


Sekiz Buçuk (8½)

Tür: Dram, Fantastik
Yönetmen: Federico Fellini
Ülke: Fransa, İtalya

Sekiz Buçuk, yeni filmine duyduğu ilgiyi kaybeden bir yönetmenin anıların ve fantazilerini konu ediyor. Guido Anselmi, merakla beklenen yeni projesini gerçekleştirmeye çalışırken yazar tıkanması tarzı bir handikapla karşılaşan ünlü bir İtalyan yönetmendir. Yeni projesi biyografik öğeler de barındıran bir bilimkurgu filmidir. Ancak yönetmen bir anda vuku bulan bu durum nedeniyle sanata ve filmine duyduğu tüm ilgisini ve heyecanını kaybetmiş durumdadır. İşi üzerinde yoğunlaşmaya ve bir şekilde bitirmeye çalışan Guido, zamanla bir grup flashback ve rüyalarla anıları ve fantezileri arasında gidip, gerçeklik hissini kaybetmeye başlar.


Tatlı Hayat (La Dolce Vita)

Tür: Dram, Komedi
Yönetmen: Federico Fellini
Ülke: Fransa, İtalya

Tuhaf gazeteci Marcello Rubini zengin ve şöhretli İtalyan aristokrasisine dair söylentilerin yayınlanacağı bir köşede yazması için Roma’da çalıştığı gazete tarafından görevlendirilir. Marcello, bir partiden diğerine geçmekte, bu esnada da sosyetenin en güzel, en ilginç insanlarıyla tanışmaktadır. Bu başlardan tatlı görünen hayat, zamanla Marcello’yu daha yalnız, daha ucuz bir insan haline getirir. Bol içki ve dansla kapattığı geceler Marcello’yu hem bedenen hem de zihnen yavaş yavaş yok etmektedir.


Kahramanlar (The Fists of Righteous Harmony)

Tür: Aksiyon, Macera
Yönetmen: Metin Güngor, Aaron Huisenfeldt, Joe Saldana
Ülke: ABD

The Fists of Righteous Harmony, gelişmiş dövüş teknikleri ve psişik yeteneklerini kullanarak suça karşı savaşan bir grup savaşçının hikayesini konu ediyor.

İçerik hakkında ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görkem Barındık tarafından oluşturuldu

1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır. Hayatın sadece biyografik bilgilerin çoğalması için yaşanan anlardan ve kariyer için oluşturulan öz geçmişlerden ibaret olmadığına inanır. Araştırır. Okur. Bıkar. Güler. Yazmayı sever, hayat hakkında kritik yapmayı da… Yemek yer, sevdikleri ile paylaşır. Özellikle de hayvanlar ile… Her zaman bir şeylerin arayışındadır ama neyin arayışında, kendisi de bilmez. Aykırıdır. Öyle biridir işte…

How to Get Away with Murder

2020 Mart ayı Netflix yayın takvimi